kalligrafia,puheenjohtaja, kirjaimet, värit,kansalaisopisto, kortit,askartelu,käsityöt,käTunnisteet

keskiviikko 14. joulukuuta 2016




Olen ihan innoissani blogistani. Kalligrafian ja kädentaitojen maailma on niin antoisa. Jokainen päivä on erilainen ja opettavainen. Koskaan emme tälläkään tiellä tule valmiiksi, mutta valmiimmiksi koko ajan kuitenkin.







Tällä hetkellä ajankohtaisia ovat joulukortit, pakettikortit, paperienkelit ja moni muu jouluinen askare. Kotona en ole vielä joulua ehtinyt laittamaan, kaiken aikani vie muille joulumielen luominen ja sopivien tuotteiden tarjoaminen. Olen jo yhdeksänä jouluna tehnyt paperisia enkeleitä, joita teen vanhoista ja kellastuneista lehdistä. Vekkaan paperin ja koristelen kiiltokuvalla ja kultahileellä. Olen nimennyt ne Ihaniksi Enkeleiksi. Nyt minusta tuntuu, että tänään tein viimeiset Ihanat Enkelini. Päätökseeni vaikuttaa se, että viime syksynä ilmestyi kirja, jossa oli täydellinen kopio tekemästäni enkelistä. Ei tuntunut kivalta. Vaikken ole tietenkään patentoinut mallia, niin joku järki pitäisi olla ohjeiden jakamisessakin. Onko mukava jakaa jonkun muun tekemää mallia omanaan? Minusta ainakaan ei olisi. Melkein kaikki ideathan on jo keksitty, mutta voimme toki inspiroitua toisten tekemisistä. Täydellinen kopiointi on paitsi väärin, myös tekijälleen tylsää työtä. Mutta jos itsellä ei ideoita ole, niin minkäs teet... 

4 kommenttia:

  1. Kiitos Marika, kyllä nää tutuiksi on tulleet; yhdeksänä joulunalusaikana oon jo näitä vääntäny.

    VastaaPoista
  2. Katsos kun kaikkien oma luovuus ei riitä, joten on pakko kopioida... Onneksi sinulta eivät ideat lopu!

    Sari

    VastaaPoista
  3. Kiitos Sari,vielä riittää onneksi ideoita omaan käyttöön ja vähän jaettavaksikin. Mutta, kun sitten ovat hiipumassa, en halua ainakaan kopioimaan ruveta. Toivotaan, että jotakin aina löytyy omasta varastosta.

    VastaaPoista